Laatste Nieuws
19-05-2022 DR3 ongeslagen “Kampioen”
21-04-2022 Mede-oprichter en erelid overleden
24-03-2022 Huldiging MB1, MB2 en DS2
15-03-2022 Publiek op de banken bij DR3
25-02-2022 Mega kraker DR3 in race om de koppositie.
28-11-2021 MB1 kampioen!
20-11-2021 Dames 2 na 7 wedstrijden al KAMPIOEN!!


DR3 ongeslagen “Kampioen”terug

Een een kort Corona seizoen zijn de meiden van Dames Recreanten 3 officieus Kampioen geworden in de vijfde Klasse.

Eindelijk was er dan toch een volleybalseizoen waar meerdere wedstrijden gespeeld konden worden.
De organisator gaf aan dat er geen officieel Kampioenaangewezen zou worden, maar als er aanwijzingen waren dat er teams verdiend konden promoveren of degraderen, dan zou dat gebeuren.
En 3 keer raden wat er is gebeurd?!

Voordat we op 9 mei onze laatste wedstrijd zouden spelen kregen we te horen dat we zouden promoveren.
De basis hiervoor hadden we namelijk enkele weken eerder gelegd tijdens onze wedstrijd in en tegen Reuver.
Daar, waar het dorp is gebouwd rondom de lokale Paerdesjtal , gingen onze dames op jacht naar het officieuze Kampioenschap.
Slechts 2-3 sets hoefden maar gewonnen te worden.

Mega gespannen begonnen onze meiden daar aan de wedstrijd, maar ondanks de spanning knalde ze mega uit de startblokken en was de set binnen no-time al voorbij! 25-8 voor Flash.

Ook set 2 was een prooi voor Flash 25-15. Niu we deze set gewonnen hadden wisten we dat we sowieso gelijk bovenaan zouden eindigen. Door de volgende set te winnen zouden we alleen koploperworden en niet meer te achterhalen zijn.

En dat werd een rete spannende set. Reuver bleef bij tot de 20 en pas boven de 20 gaf onze wil om te winnen de doorslag. Met goed spel werd Reuver verslagen en werden wij ongeslagen kampioen! 25-22 zorgde voor een 3-0. Maar we wilden en besloten in stijl af te gaan sluiten!

De vierde set werd een kippetje, nu we Kampioen waren, was de spanning weg en speelden we weer vrijuit. Ondanks een mega sterke opstelling bij de tegenstander due heel graag de laatste set wilde pakken, knalden wij vol door! Het werd 25-11 en we lieten zien waarom we de terechte Kampioen waren!

Eenmaal in de kleedkamers werd de Champagne ontkurkt en werd er geproost en gedronken op het geslaagde seizoen!

Uiteraard zijn daar beelden van en die willen we graag met jullie delen!

Klik op onderstaande afbeelding om de video (over 100 MB)  in een nieuw tabblad af te spelen. 

Tot volgend seizoen en dank je wel voor jullie ondersteuning tijdens de wedstrijden!!

 
Mede-oprichter en erelid overledenterug

Ons bereikte het bericht dat op 17 april 2022 de heer Wijnand Beerkens, mede-oprichter en erelid van AV Flash, op 96-jarige leeftijd is overleden.

 
Huldiging MB1, MB2 en DS2terug

Op zaterdag 19 maart zijn De meiden van MB1, MB2 en DS2,gehuldigd ze zijn allemaal kampioen geworden in de eerste helft van dit 
seizoen (sept-dec 2021).

klik hier voor de foto's

 

 

 
Publiek op de banken bij DR3terug

Eindelijk was daar dan weer de eerste thuiswedstrijd na de Coronabreak.

Het publiek heeft de weg naar het MFA ook weer gevonden om de verse koploper in de vijfde klasse aan het werk te zien.
Op deze mooie maandagavond in Maart, kwam Kessel op bezoek. Maar met onze twee buitenaanvalsters nog in de behoorlijkebuikjesboeg moesten we vandaag ook weer een beroep doen op Gonny.

We begonnen super goed aan de eerste set en deden alles goed. De 25-11 was daar de bevestiging van.

De tweede set begonnen we met een nieuwe opstelling, maar maakte een kleine valse start.
Het spel van de tegenstander haalde niet het beste in ons naar boven, het leek wel of wij ons eerder aan hun aanpaste. De concentratie was lager als in de eerste set en de persoonlijke foutjes zorgden er voor dat Kessel 19 punten haalde deze set.

Met een nieuwe opstelling begonnen we aan de derde set. Deze keer zaten we er wel weer direct bovenop! Geen achterstand maar weer een super set. 25-12 kwam er uiteindelijk op het scorebord te staan. De winst was binnen. Nu de bonusset nog.

De laatste 2 speelsters die nog niet op de bank gezeten hadden, werden deze set naar de bank gehaald. We begonnen net zoals set 2 weer met een fout service, en bij een 2-4 achterstand, moest er al snel met een time-out ingegrepen worden, om de meiden op te peppen. Ondanks onze goede wil liep Kessel verder uit naar 5-10 en zat ik met mijn handen in het haar te kijken naar onze fouten. 
Een nieuw plan was er nodig... dus hup die laatste time-out.
De focus werd verlegd naar wat we wel goed kunnen namelijk serveren en vechten voor elk punt.
Zo serveerde Desiree weer de broodnodige ballen over het net en kwamen de punten naar Flash. 
Er ontpopte een mooie wedstrijd, want Kessel wilde niet met lege handen vertrekken. Van 5-10 gingen we naar 16-14 en de marge van twee-drie punten bleef steeds in Arcens voordeel. Het was close en spannend maar de laatste punten gingen relatief gemakkelijk doordat Kessel nu degene was die de fouten maakte.  
Onze meiden wonnen de set verdiend op basis van mentaliteit en spel. Het winnen van deze vierde set laat zien dat we er vol voor gaan om koploper te blijven.

De volgende wedstrijd is op 31 Mrt dan spelen we uit tegen ons DR2.

Hopelijk tot dan

Met sportieve groet von 

DerTrainerCoach
 

 

 
Mega kraker DR3 in race om de koppositie.terug

Donderdag, net na negen uur in de avond.... We bevinden ons in Meerlo, waar we zojuist de warming-up voltooid hebben.  De spanning valt bij enkele speelsters van de gezichten af te lezen en dat komt niet doordat ene knakworst uit Rusland de Oekranie is binnegevallen. Nee, beste lezers, dit is de spanning als het om de worst gaat. Setup 6 en Flash 3 staan gebroederlijk bovenaan in een boeiende spannende competitie, waarin alles mogelijk is.

De vorige ontmoeting was enkele maanden geleden voor de Corona-stop. In Arcen werd er door Flash nog maar net een gelijkspel uit het vuur gesleept. 
Met allemaal dit nog vers in zijn herinnering, had ook ik, de coach zelve, toch flink wat last van spanning. Een klassieke fout die ook ik weer deze avond zou maken, was de meiden erop te wijzen wat ze moesten doen.... gewoon goed serveren en dan zou de wedstrijd wel los lopen.
Je raadt het natuurlijk al.... als de Heren 1 regels nog zouden gelden, dan hadden we de komende training 3 kratten Hertog Jan verdiend. 

Maar goed, de eerste set werd dus ruim verloren, maar dat is dan ook weer het mooie van zo'n eerste set. Die kun je achter je laten en met verse nieuwe moed aan de andere kant starten.

En alsof alle last en zorgen aan de andere van veld waren gebleven tijdesn de wissel, stonden we zomaar in eens 10 punten voor in de tweede set. En dat bleef ook zo... een dik verdiende 1-1 stond op het bord.

Terug kantwissel naar die vervelende starters-helft. Maar we wisten dat we hier onze winst konden pakken. Revanche op onszelf voor de eerste set. We begonnen supersterk en name een voorsprong 4-10. Maar met twee-time-outs kreeg de coach van Meerlo haar team weer op de rit en werd het super spannend. Zij kwamen langs zij bij 15-15 en gingen zelfs direct over ons heen 18-15.
Tijd om in te grijpen met time-out. De slechte paas moest beter en bracht Bianca weer in, die de eerste twee sets al heerlijk had gebald en de derde set op de bank begon. En ook nu weer was het Bianca die direct haar aanwezigheid liet gelden en vele ballen mooi in de hoeken plaatste met een bekeken smash of geplaatst bovenhands. Ik heb van haar 5 directe punten geteld vanaf het moment dat ze er in stond tot aan de 25-27 setwinst, waarbij ook Meerlo kans op de setwinst had bij 24-23 en 25-24. Het was rete spannend en een dubbeltje op zijn kant, maar we hebben het deze set echt samen geflikt met in de hoofdrol toch die ene wisselspeelster.

De 2-1 voorsprong was binnen, dus ook een eventuele puntendeling mocht het 2-2 worden. Maar voor een gelijkspel waren we niet gekomen. We hadden namelijk Elle beloofd om te winnen. Elle, die net hersteld is van Corona, mocht nog niet meedoen en baalde als een stekker. Ook Nina van Sprang was er niet voor bij en ontbrak net zoals Niniek met buikklachten. Voor hun was Gonny meegekomen, zodat we toch met 7 vrouw sterk waren. 
Desiree ging verder met serveren in set 4. Ik weet wel zeker dat zij degene is geweest, die het meest van AV Flash geserveerd heeft, gevolgd door ene Bianca ;-)
Al vroeg in de set namen we een comfortabele voorsprong van 8 punten, maar werd het richting de 15 toch weer spannend. Toen de tegenstander tot op 2 punten genaderd was moest ik toch even een time-out nemen omdat ik mijn waterflesje kwijt was. Gelukkig hadden de andere 14 ogen snel in de gaten waar dat flesje stond. Toch was deze luchtige time-out niet genoeg. Setup melde zich langszij en de meiden moesten er nogmaals op gewezen worden dat we hier niets voor niets zouden krijgen. De verdediging moest beter en sneller. 
Met de neuzen in dezelfde richting werd het laatste beetje energie dat er was, gebruikt, om alle smerige ballen van Setup te verdedigen. We verdienden deze punten met super goed verdedigings en blokwerk. Esther blokte tegen het einde van de set (20-22 voor ons) zelfs zo fanatiek dat ze haar enkel verzwikte met neerkomen.
Alle alarmbellen gingen af, maar Esther stelde ons gerust door enkele rondjes te huppelen en te zeggen dat alles goed kwam.... Maar haar normaal zo bruine gezicht was nu toch echt wel witter, dus we wisten hoe laat en serieus het was, maar toch bleef Esther doorspelen.
De laatste punten gingen om-en-om en met toch ingetogen blijdschap vanwege Esther juichten we om de winst.

Gelukkig kwamen de cool-elementen nu wel snel na de wedstrijd en was er het nodige "biereke" en pinda's in de kantine. 


En dit gebeurde dus allemaal donderdagavond 24 februari 2022 in Meerlo. In dezelfde week waarin ook Dames Recreanten 2 olv Piet Geelen hun eerste historische overwinning hadden gepakt, waarbij ook ene Bianca het team die avond had uitgeholpen. 

Al met al was het echt een super wedstrijd op recreatief niveau. Waarbij ook een compliment gegeven kan worden aan de Meerlose scheids en tegenstander. De leiding was super en de ralleys echt geweldig.
Beide teams zijn, naar mijn mening, vierde klasse waardig.

En met deze 4 punten op zak gaan we dan spontaan de Carnaval in, die wij in dit geval ook komende maandag op de training "vieren" :-)


En Esther heeft alvast enkele outfits voor mij uitgezocht.

Zeg het maar, welke moet ik maandag aantrekken?
of toch gewoon een Pino look-a-like vogel ding?

 

 

 

 

 

 
MB1 kampioen!terug

MB1 kampioen!
In het hol van de leeuw tegen hun moeilijkste tegenstander stelde ze het kampioenschap veilig net voor de lockdown door met 4-0 van hun te winnen!

 

 
Dames 2 na 7 wedstrijden al KAMPIOEN!!terug

Wat een ongelooflijke knappe prestatie van ons Dames 2 team!
Ze zijn zojuist KAMPIOEN geworden in de vierde klasse en hebben maar 1 setje verloren in al die wedstrijden!

Met nog drie wedstrijden te gaan, zijn ze dus niet meer in te halen!

Van harte gefeliciteerd meiden en trainer Niek en coach Niek!