Een nieuwe start van en met de Dames Recreanten

AV Flash kent ook dit seizoen nog steeds 4 dames recreanten teams.

Het vertrouwde dames recreanten 1 team dat al sinds jaar en dag dames recreanten 1 is én de nog relatief nieuwe teams 2, 3 en 4.

Dit seizoen train ik op de maandag avond de DR-teams van 1, 3 en 4.
Dames recreanten 2 traint op de donderdag onder vetrouwde leiding van Piet Geelen.
De coaching van dames 3 heb ik dit seizoen er ook bijgepakt, wat bij mij altijd automatisch resulteert in een kort (wedtrijd)verslag.

Na slechts drie trainingen stond al de eerste wedstrijd op het programma en afgelopen maandag al nummer 2.
De eerste wedstrijd speelden we thuis tegen de oranje leeuwinnnen van Ijsselstein.
De eerste set was er eentje waar de meiden stijf van de spanning stonden, maar na een vroege en luchtige time-out kon die spanning snel eraf geschud worden en  kwamen we goed op stoom.

De meiden trokken de eerste set uiteindelijk toch nog dik over de streep.
Set 2 werd spannender, maar ook deze wisten we te winnen.
De derde set werden we beter en namen we een ruime voorsprong, maar een zware blessure bij de tegenstander tegen het einde van de set, zorgde ervoor dat de wedstrijd gestaakt werd.
Hoewel de wedstrijd in mineur eindigde, waren we toch wel blij met de overwinning.

De echte vuurdoop stond dan ook afgelopen maandag op het programma in Panningen. Hier werden we opgewacht door de geslepen dames van PanSign.
Maar omdat wij op volle oorlogssterkte waren konden wij goed lik op stuk geven. Het bleef lang tegen elkaar op gaan maar set 1 was toch net voor ons met 25-22

 

In set 2 daarentegen waren de rollen omgeraaid, ondanks een goede start, kende Pansign een goede tweede helft van die set en moesten we voor het eerst een set verliezen.
Maar vol vertrouwen stapte we de derde set in en die begonnen we ook goed. Toch kwam Pansign weer voorbij en halverwege de set keken we tegen een 3 punten achterstand aan.
Net zoals in de tweede set hadden we ook deze set weer alle time-outs nodig om ons spel tactisch aan te passen.
Onze service begon weer te lopen en we konden druk blijven zetten. Deze spannende set werd na 21-21 door ons over de streep getrokken!

 

Met 2-1 voorsprong begonnen we aan de laatste set, en ongeacht de uitkomst waren we al blij dat we goed aan het spelen waren. Maar Panningen weigerde zich over te geven en ook nu weer moesten goed blijven volleyen, want Pansign wilde niet verliezen. Het bleef heel lang gelijk op gaan tot de 15…. maar vanaf het moment dat Bianca ging serveren volgde punt na punt. Pansign was gebroken en de set en de overwinning ging na een sportieve pot, verdiend naar Arcen.

De eerste echte wedstrijd was in de pocket en een Hertog Jan was in de “Thoes” kantine een heerlijke verkoeling van deze enerverende pot.Komende maandag is alweer de volgende wedstrijd in onze eigen sporthal en ook nog een tegen ons eigen DR-2
Dus dat gaat sowieso een kraker worden!

 

Met sportieve groet en komt dat maandag zien om 21:00 in onze eigen Hertog Jan tempel!

 

Pierre

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.