VOG voor alle vrijwilligers SVArcen

Een Verklaring Omtrent het Gedrag is een document waaruit blijkt dat iemands gedrag geen bezwaar oplevert voor zijn functioneren bij een vereniging. De VOG staat ook bekend als ‘bewijs van goed gedrag’. Het zou de kans op seksuele intimidatie ten opzichte van kinderen en andere kwetsbare groepen verkleinen. Het is een manier voor verenigingen om meer zekerheid te krijgen over het verleden van bijvoorbeeld een nieuwe trainer, leider of verzorger.

Het bestuur van Stichting Verenigingsleven Arcen heeft, zeker gezien recente ontwikkelingen in de prestatieve én recreatieve sport-, spel- en cultuurwereld waarin veel met jeugd gewerkt wordt, besloten om voor alle vrijwilligers die met jeugd werken of in aanraking komen zo’n VOG aan te vragen. De SVArcen heeft centraal aanvragen gedaan voor inmiddels een kleine 250 vrijwilligers: trainers, begeleiders en coaches die wekelijks met jeugd in de leeftijd van 6 jaar tot 18 jaar contact hebben. Maar ook leden van bijvoorbeeld diverse commissies. Vrijwilligers van alle aangesloten verenigingen (DEV-Arcen, TC Arcen, Koninklijke Harmonie Arcen, Jong Arcen en AV Flash) bezitten inmiddels allemaal de vereiste VOG. Dit is iets waar SVArcen erg trots op is. Zo kunnen alle verenigingen de komende jaren met een goed gevoel nieuwe jeugdleden gaan werven. Ouders kunnen daarbij rekenen op betrouwbare vrijwilligers.

Het aanvragen van de VOG is een jaarlijks terugkerend initiatief voor alle nieuwe vrijwilligers bij de verenigingen.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.