Heren 1 en de zwaar gehandicapte selectie

http://avflash.nl/upload/images/Teamfoto's%202018-2019/Heren%201.jpg

Het is weer begonnen. Een nieuw seizoen, een nieuwe klasse, hetzelfde team en dezelfde coach. Vol goede moed zijn we aan het nieuwe seizoen begonnen, maar dan wel een niveautje lager.

Huh? Het seizoen is toch al twee maanden bezig?
Ja dat klopt...

Daarom volgt nu ook een kleine chronologische samenvatting van de al gespeelde wedstrijden.

Zaterdag 22 september begon voor ons het feestje. We mochten in Sevenum aantreden tegen VC Athos ‘70-VC Trivia HS2. Sevenum was niet perse beter dan ons, maar door een teveel aan eigen fouten verliezen we de wedstrijd met 3-1.

Een week en twee dagen later stond  Hovoc HS4 op het programma. Altijd leuk die wedstrijden op de maandagavond. Zelf spelen we niet slecht maar Hovoc speelde beter waardoor een 4-0 verlies onvermijdelijk was.

Hovoc: afgelopen tijd misschien wel de meest genoemde term binnen het team. Met dank aan onze (ex)diagonaalaanvaller Jorne die de kans kreeg om een klasse hoger te gaan spelen. We hebben hem natuurlijk veel succes en plezier gewenst, maar hierdoor bestaat ons team wel uit een man minder.

En toen kregen we een maand vrij van de Nevobo. Echter zijn we eind oktober Jesse ook verloren. Hij besloot om zijn tussenjaar in te vullen met een wereldreis door het (meestal) zonnige Zuid-Amerika.

 

 

 

 

 

 

Nadat we uitgerouwd waren over dit (tijdelijke) verlies diende de volgende tegenstander zich al weer aan: VC Volt HS6.

Volleyballend waren we beter, maar wederom door eigen fouten verliezen we met 3-2 van de mannen uit Cuijk.

Terwijl we bijna in het heden aankomen, klopte de geest van het verleden ook nog even aan. (om alvast in de kerstsfeer te komen)

De mindere trainingsopkomst van de afgelopen tijd begon ons toch parten te spelen, wat zich ook zeker in de wedstrijd tegen Cuijk uitbetaalde.

Na het maken van de bloedmooie teamfoto begonnen we met goede moed aan de beruchte derby van de voormalig gemeente Arcen en Velden. De eerste set verliep op de zelfde negatieve manier als in Cuijk. In de overige drie sets sloeg het echter helemaal om. Ineens begon de flash-machine te draaien. Hierdoor werden, mede door zeer sportief coachgedrag van Velden, drie sets binnengesleept waardoor met 3-1 de eerste winst van het seizoen werd binnengehaald.

Dan eindelijk naar het heden.

Dit weekend stonden er twee wedstrijden op het programma.

Op vrijdag een thuiswedstrijd tegen het andere Cuijkse volleybalteam: Shock ’82 HS1. Op voorhand een lastige wedstrijd, te vergelijken met het niveau van Hovoc. Door een rugblessure moest Max zich helaas afmelden, waardoor we een aanvaller te kort kwamen. Gelukkig had Niek zin en tijd om Max zijn positie over te nemen.
Shock had zeker de kwaliteit van een eerste klasse team, en dwong ons tot een 4-0 verlies.

Dan de zaterdagwedstrijd, die uit zou groeien tot een legendarische.

Rond etenstijd vertrokken we richting het pittoreske Hegelsom. Terwijl wij de gymzaal aan het zoeken waren, liepen de Hegelsomse kinderen met hun lampionnetjes langs de deuren. Eenmaal aangekomen bij het overmaats bushokje dat zich een gymzaal mag noemen, werd onze eigen dames 3 nog even aangemoedigd. Nadat ze helaas verloren met 4-0, konden we zelf de maximale hoogte van de zaal gaan uitvinden. Een aardige delegatie was vanuit Arcen meegereisd om ons aan te moedigen.
Ook vandaag kon Max niet meedoen en ook Pelle had wat last van zijn schouder. Hierdoor moest servicekanon Bjorn aan de kant blijven om voor Pelle te serveren. Niek had helaas andere alcoholische verplichtingen, waardoor we een aanvaller te kort kwamen. Dat betekende dat ik voor het eerst in 5 a 6 jaar mocht aantreden als aanvaller. Ik dank Jordy (en ik denk dat de rest van het team Jordy ook dankt) dat ik maar een stuk of 5 ballen heb gekregen 😊.

De eerste set worden we in de kleine zaal weggespeeld. Zelf maken we teveel fouten. Het is nu zaak om snel aan de zaal te wennen om een grotere achterstand te voorkomen.

De tweede set gaat tot halverwege een beetje gelijk op. Toen besloot Jan om met zijn gezicht te blokken. Hierop volgde een bloedneus en een gratis time-out van 3 minuten.

Hegelsom was uit hun flow gehaald en mede door de comeback van Jan wonnen we de tweede set met 25-22.

Ineens stond het 1-1 in sets. Het vertrouwen was weer helemaal terug.

De derde set zetten we op de zelfde manier door waardoor ook deze set met 25-22 wordt binnengehaald.

In de vierde set valt de druk op Hegelsom een beetje weg. Dan gebeurt er iets vreemds. Tel maar even mee. Het staat 20-12 voor Hegelsom. Dan slaat Hegelsom de bal aan onze kant een halve meter uit. De scheidsrechter geeft de bal raar genoeg in. De toch wel sportieve tegenstander attendeerde de scheids hierop en een dubbelfout volgt. Alleen is de stand ineens 22-12. Snappen jullie het nog? De teller wist echter zeker dat de stand klopte dus na aftrek van de dubbelfout heeft Hegelsom alsnog een gratis puntje gekregen. Toch krijgen we het voor elkaar om terug te komen tot 24-24 door twee lange servicebeurten. We komen zelfs op matchpoint, maar door een miscommunicatie moet de vijfde set uitsluitsel gaan brengen.

Deze set wordt met 15-5 makkelijk gewonnen. De laatste drie punten van de set worden door Willem bij elkaar geserveerd en ook een geweldige actie van Pelle mag niet ontbreken.

Om de situatie even kort te schetsen: Hegelsom speelt de bal ver achterin. Met een duikbal weet Pelle de bal nog te redden, maar hij belandt wel met zijn gezicht richting de muur. Op de een of ander manier komt de derde bal weer terug bij Pelle terwijl hij nog steeds met z’n gezicht naar de muur ligt. Met vijf man tegelijk roepen we ‘PELLE!!! BAL!!’. Hij draait zijn hoofd en heeft misschien nog één seconde om te reageren. Toch krijgt hij het voor mekaar om de bal over het net te krijgen. Om het nog mooier te maken slaat Hegelsom de daaropvolgende aanval VOL in het blok van Givan. Toch wel het mooiste punt van de wedstrijd en een verdiende 3-2 winst.

Om even terug te komen op de alcoholische verplichting van Niek: dit betrof zijn verjaardagsfeest en wij waren ook uitgenodigd. In de groepsapp complimenteerde Peter ons nog even, en sprak daarna legendarische woorden (die het seizoen eigenlijk ook perfect opsommen)

 

Volgende week staat thuis om 17:00 een spannende wedstrijd tegen de nummer 3 te wachten. Dus komt dat zien!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.