MINDFUCK van de FASHIONISTA’S.

Flash DS2 tegen Active Rooy

Het was een wedstrijd die gewonnen moést worden…..

Omdat DS2 nou niet bepaald op een rooskleurig plekje staat in de tweede klasse, was het afgelopen zaterdag belangrijk dat er punten zouden worden gepakt. Rooyse staat één plekje boven de Gele Leeuwinnen, elk puntje dat je af kunt snoepen telt dan dubbel. Ton’s toppers waren niet op volle kracht. Dit keer hadden Kelly en Irma zich afgemeld. Gelukkig wilden Annouk en Linn wel invallen.

Omdat ik eerst nog andere verplichtingen had, kwam ik pas binnen bij het begin van de tweede set.  Het zag er goed uit, want we stonden met 1-0 voor! Ton stuurde net zijn opstelling het veld in. Jetty stond op de spelverdelersplek, Marijn en Annouk stonden aan de buitenkant, Linn stond op de diagonaal en Vera en Mari stonden op hun vertrouwde plekje in het midden. We speelden om te winnen. Wat Ton ook steeds meer in de gaten krijgt, is dat DS2 er zo haar eigen plannetjes op na houdt.  Als ex-trainer/coach van dit stelletje vond ik het leuk om deze strategietjes vanaf de tribune te bekijken….

Het zag er naar uit dat de buitenaanvallers af hadden gesproken om de tegenstander af te leiden met belachelijke outfits. Iris stond provocerend langs de kant met een soort paars vestje om haar bovenbenen gedraaid…. Aan het vestje hingen twee touwtjes die ze vrolijk op en neer liet bengelen.

Vanaf mijn hoge uitkijkpost was duidelijk te zien dat het plannetje werkte. Terwijl Ton er op los coachte, werd de tegenstander overduidelijk afgeleid door het gebungel van Iris. Keer op keer zag ik hoe er in het blok geslagen werd omdat  de aanvallers van Active met een schuin oog naar Iris keken tijdens hun aanloop. De speelsters van Arcen zijn dit soort flauwekul meer dan gewend en ze hadden dus nergens last van. Mari en Linn blokkeerden dat het een lieve lust was en Vera was weer ouderwets all over the place. Jetty wist keer op keer haar vuile prikballetjes op de pijnlijke plekjes van de tegenstander te deponeren en Marijn en Annouk vuurden vanaf de buitenkant de ene kanonskogel na de andere af.

Tijdens de derde set stond Marijn langs de kant, en Marijn zou Marijn niet zijn als zij niet een flinke schep bovenop het fashionstatement van Iris zou doen:

Ook zij draaide haar vestje om haar bovenbenen, viste een blauw vestje uit de gevonden voorwerpenbak en  als klap op de vuurpijl besloot zij het paarse vestje van Iris als een soort superheldenmantel over haar hoofd te draperen. Ook smeerde zij de punten van haar schoenen nog even met roze lippenstift in.  Met haar armen over elkaar en haar kin vooruit stond zij de meiden uit Venray bedreigend aan te kijken.  Dat dit uitstekend werkte zal niemand verbazen en binnen de kortste keren wonnen we ook de derde set en stond het 3-0 voor ons.

De vierde set wordt wel eens onder gewaardeerd. Hij levert maar één puntje op en wanneer je de tegenstander al 3 keer om de oren hebt geslagen, dan heb je bij de vierde set vaak de neiging om de boel te onderschatten. Ton, die de mindfuck van Marijn en Iris niet in de gaten leek te hebben, zette beide meiden in het veld. Nu begonnen de Gele Leeuwinnen het lastig te krijgen. Active Rooy werd niet meer afgeleid en sloop terug in de wedstrijd. Voordat we er erg in hadden keken we tegen een fikse achterstand aan. Mijn schoonmoeder, die naast mij zat te stuiteren, had de moed al opgegeven, maar ik zag vanuit de tribune dat Iris nog een afleidingsmanoeuvre in petto had….

Bij een stand van 21-18 voor Active Rooy trok zij met wilde armgebaren de aandacht naar zich toe. Terwijl ze woest met haar ogen rolde, trok zij ineens de autosleutels van Ton uit haar neus!

Het resultaat was verbluffend. De meiden van Active Rooy waren volledig de kluts kwijt. De geagiteerde coach uit Venray probeerde nog verhaal te halen bij de scheidsrechter, maar tot ieders verbazing bleek de actie van Iris volledig reglementair te zijn. Op het nippertje wonnen we de set met 25-23 en zo harkten we dus de volledige 5 punten onze kant op. Na negen wedstrijden ziet de wereld er ineens een stuk beter uit. De meiden staan, met drie teams onder zich op een stevige negende plek, maar veilig zijn ze nog lang niet. Volgende week moeten ze dus weer flink aan de bak. Dit keer gaat de reis naar het subtropische Schaik waar een meidenteam met de verwarrende naam Peter Peters /TSR DS2 hen op zal wachten. Deze meiden staan helemaal onderaan in de competitie, het is dus belangrijk om weer de volle mep binnen te slepen! Het lijkt er op dat Ton zijn plannetje al klaar heeft….

 

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.