Heeft het wel Nuth?

Na het verlies vorige week tegen Meijel stond vandaag Vludoc Heren 1 op het programma. Deze ploeg uit Nuth speelt al jaren in de eerste klasse waardoor ze heel wat ervaring hebben. Het was bij voorbaat dus al zeker dat het een lastige pot zou gaan worden.

Een kwartier later dan gepland, mede door stevige tekortkoming van een niet nader te noemen libero, vertrokken we dan ook met goede moed richting het verre zuiden. Eenmaal aan- en bijgekomen van de lange reis begon de voorbespreking in de kantine van de Gitek-hal. De barmedewerkers zullen wel blij met ons zijn geweest, want de Aquariussen, Red-Bulls en chocoladerepen vlogen er doorheen.  Nadat Peter ons nog wat extra moed had ingepraat, begonnen we aan de warming-up in de houten vriescel vol met gillende damesteams.

En toen moesten we toch echt gaan volleyballen:

De eerste set wordt matig begonnen. Vludoc heeft een sterke serve waardoor ze ons er makkelijk uitserveren. We krijgen de hele set de pass niet echt onder controle waardoor de rest van het spel ook niet gaat lopen. Zelf maken we maar 4 punten. Door de 8 fouten van Vludoc komt de stand uit op 25-12.

De tweede set zijn we nog steeds niet helemaal wakken en hebben we de set alweer verloren voordat we echt aan het volleyballen zijn. Door zelf 5 punten te maken en er weer 8 van de Nuthe mannen cadeau te krijgen eindigt de set met 25-13.

In de derde set wordt er ook matig begonnen. Stukje bij beetje gaat het daarna beter waardoor zelf 13 punten maken en met 25-21 naar de andere kant van de hal gaan.

In de vierde set kunnen we beter mee met Vludoc. Echter is het nu de aanval waarop we het laten liggen. We maken 11 punten zelf (dit moeten er in theorie 18 zijn om een goede kans te maken op de setwinst) waardoor de wedstrijd met 25-21 beslist wordt.

Na de wedstrijd kregen we in de kleedkamer het geniale idee om op de terugweg langs de McDonald’s te rijden. Na door geniale navigatiekunsten (van diezelfde niet nader te noemen libero) een verkeerde afslag te hebben gepakt, kwamen de twee auto’s beide bij verschillende McDonald’s aan. Zo is er toch wel een positief eind gekomen aan de met 4-0 verloren wedstrijd.

Om 3:08 arriveerde het verslag van onze coach, en ook semiprofessioneel data-analist, in de mailbox. Hierin stonden maar liefst 19! verbeterpunten na aanleiding van het ‘massacre’ in Nuth. We hebben de komende weken dus nog aardig wat te verbeteren op de training.

Omdat de Peters van Heren 1 én Heren 2 beide werken met tabellen en grafiekjes, en om dit weekend niet helemaal negatief af te sluiten, heb ik besloten om die tabellen en grafiekjes ook in te voeren:

 

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.