Athos – Flash Halloween nights in sporthal de Krijsweide….

Het was op een stormachtige herfstnacht dat de mannen van HS2 richting Sevenum vertrokken….

Nacht? Ja, je leest het goed… het was nacht. Met valse voorwendselen waren de Gele Leeuwen naar Sevenum gelokt om daar in het holst van de nacht, bij volle maan, een huiveringwekkende partij volleybal te gaan spelen. We hadden het natuurlijk kunnen weten. Al maanden hangen her en der de posters waarmee de Serumse argeloze voorbijgangers in hun val proberen te lokken:

 

Ik had er een slecht gevoel bij, en ik was duidelijk niet te enige. Jorne, een leengevalletje van HS1, stond tijdens de warming up zachtjes te snikken en Scott had moeite om zijn trillende handen stil te houden. Bas was voor de wedstrijd al naarstig op zoek naar een WC om zijn tegensputterende darmen wat aandacht te geven en Pierre was zogenaamd door de rug gegaan waardoor hij schitterde door afwezigheid….

De zaal was verre van leeg toen we aankwamen. De drie volleybalvelden die de sporthal rijk is waren gevuld met krijsende witte wieven die ons, woest zwaaiend met hun bezemstelen probeerden te intimideren. Hugo wilde zich meteen omdraaien en het lukte mij nog maar nét om hem tegen te houden…

Tijdens de warming up worden we bij een normale wedstrijd bestookt door allerlei geschreeuw dat voor muziek moet doorgaan, in Sevenum heerste echter een ijzige stilte….

Grimmig maakten we ons op voor de eerste set. Scott en Jorne durfden niet en bleven dus op de bank zitten. We startten met Erwin en Frank aan de buitenkant, Hugo en Peter in het midden, Bas op de diagonaal en Daniël als spelverdeler. Al gauw bleek dat onze zenuwen voor niets waren geweest. De eerste set werd monsterlijk goed opgepakt door de mannen van Flash. Binnen een poep en een scheet stond het 25 – 11 voor ons en hadden we het eerste puntje binnen.

Omdat Scott en Jorne het nog steeds niet vertrouwden, begonnen we de tweede set met dezelfde succesvolle opstelling als de eerste. Alles verliep volgens plan totdat de spelverdeler van Athos mocht gaan serveren. Doordat de man allerlei vervloekingen en incantaties onze kant op stuurde werden als eerste onze passers uitgeschakeld. Daarna waren de aanvallers aan de beurt…. geen bal werd meer gescoord. Als laatste werd Daniël betoverd. De set ups vlogen alle kanten op, behalve de goeie… Tijdens de time out werden er nog magische dextro’s uitgedeeld, maar het mocht niet meer baten. Ondanks het feit dat we nog even lekker terug leken te komen, verloren we de tweede set met 25 -23.

Vastbesloten om de rest van de punten toch binnen te harken, maakten we ons op voor de derde set. Hugo had het idee om samen Scott heksenpoeier te gaan roepen langs het veld om zo de Sevenumse vervloekingen te neutraliseren. Dat hielp. We speelden ons binnen een mum van tijd terug in de wedstrijd en de set werd gemakkelijk gewonnen met 25 – 8.

De vierde set moest de laatste worden. Erwin en Peter werden vervangen door Jorne en Scott en zo kwam het dat er ineens 102 jaar volleybalervaring op de bank zat. Ondanks deze onverstandige zet werd ook de laatste set op gruwelijke wijze gewonnen en zo kwam het dat we een half uurtje later met 4 punten in the pocket aan het Arcens bier zaten.

We hadden iets teweeg gebracht bij de mannen van Athos. Ik hoorde ze fluisteren dat ze de Gele Leeuwen uit Arcen nog angstaanjagender hadden gevonden dan de griezels uit hun eigen Toverland. Na het tweede biertje zag ik hen met posters en potten lijm naar buiten lopen. Op de terugweg bleek dat alle Halloweenposters waren vervangen door nieuwe versies… we hadden een onuitwisbare indruk achter gelaten.

 

 

 

 

 

Het komend weekend krijgen onze getergde knieën even rust. Volgende week gaan we er weer godsgruwelijk tegenaan om 20.00 uur in de Schans. Dit zal dan ook het debuut van Rob van der Zanden worden die, nadat hij zich drie weken heeft misdragen in Macedonië, volledig terecht dat land weer is uit gezet.

Iedereen die dit mee wil maken is meer dan welkom.

 

 

 

Deze week worden de scores bij elkaar opgeteld en vermenigvuldigd met het kwadraat van 1,6. De vlugge rekenaar heeft natuurlijk allang gezien dat Peter wederom man of the match is geworden.

 

Namens de schrijver, gefeliciteerd!

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.