Heren 1 laat ondanks verlies toch stijgende lijn zien.

Na de vele oefenwedstrijden en een eerste competitiewedstrijd stond vandaag op het menu: Peelpush HS2. Een team wat met een paar oud heren 1 spelers een sterk spel laat zien. Deze ex 1e divisie spelers bepalen voor een groot deel hoe het bij de tegenstander loopt en bij het warmspelen/inslaan blijkt al direct dat het een lastige pot gaat worden.

Zodra de wedstrijd begint heeft de Flash-11cilinder-Turbomotor moeite met opstarten. De startopstelling bestaat uit: Jesse, Jordy, Pelle, Jan, Bjorn en Willem.

De mannen uit Meijel gaan er direct vandoor met de eerste punten waarbij ons lage aanvalsrendement en ‘’tamme service’’ (vakterm van Peter) de oorzaak zijn. Ook na de time-out lukt het ons niet om het spel om te draaien. Wanneer de eerste set afgelopen is en we zien dat we maar 12 punten hebben weten we een ding zeker: we moeten nog harder werken, secuurder spelen en minder domme fouten maken. Snel vergeten en door naar de 2e set;  eens kijken of de motor inmiddels goed loopt.

In de 2e en set hebben we ons al wat meer ingesteld op de tegenstander en gaat ons spel al wat meer lopen. Het verhaal van de tamme service weten we volledig om te draaien en we scoren zelfs 5 aces. Helaas hebben we deze set de pass nog niet ver genoeg onder controle en is ons blok ook nog niet wat het moet zijn. Dit in combinatie met een paar domme en ongelukkige fouten aan onze kant zorgt ervoor dat Meijel met een eindstand van 25-19 de set wint.

In de 3e set besluit Peter om wat te veranderen aan de beginopstelling. Miel neemt de rol van de spelverdeler op zich, Max komt erin op de middenpositie en Jorne mag de ballen op de diagonaal gaan afmaken. Hoewel dit niet verkeerd uitpakt, lukt het ons niet het spel beter te beheersen dan de vorige set(s). De servicedruk neemt iets af maar het blokkeren pakt deze set beter uit. Als we de aanvalsfouten verminderen en we dezelfde servicedruk hanteren zoals eerder, kunnen we de set winnen. Nu is het resultaat weer 21 punten tegen de 25 van Peelpush.

In de 4e en tevens laatste set beginnen we weer met Jordy als spelverdeler en Jesse op de midden. We spelen in deze set met veel meer structuur dan de andere sets. We blokken beter en –in tegenstelling tot de 3e set- maken we ook weer aardig wat punten met de service. Er is echter nog veel plaats voor verbetering bij de pass en de aanval. Ondanks het feit dat we minder fouten maken deze set lukt het ons weer net niet om aan te haken bij de nog steeds zeer sterk spelende tegenstander en wordt deze set helaas ook verloren met 25-20.

 

Ik denk dat er voor iedereen een stijgende lijn in zit na de 8 gespeelde oefenwedstrijden en de eerste 2 competitiewedstrijden. Het belangrijkste is dat de motivatie erin zit en dat de goede sfeer die er nu heerst aanblijft.

 

Nu kan ik me voorstellen dat jullie lezers zeer nieuwsgierig zijn wat dit 11tal spelers in de zomervakantie gedaan heeft om zo sterk voor de dag te komen, en daarom: Een kleine inkijk in de ‘’zware sportzomer’’ van AV Flash Heren 1, bestaande uit:

 

Beachvolleybal

Bowlen

En uiteraard heel gezond eten!

Komende 2 wedstrijden zullen gespeeld worden in en tegen Nuth en Landgraaf(!). Op zaterdag 4 november wordt er weer gespeeld in MFA de Schans om 18:00 uur tegen Tupos HS2; komt dat zien!

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.