Nieuw bij CMV

Wijzigingen per seizoen 2017-2018
Hieronder volgt een opsomming van de regels die vanaf komend seizoen wijzigen. Deze nieuwe spelregels, met daarin ook een toelichting op de wijzigingen, worden op een later moment nog aan alle verenigingen verstuurd.

Algemeen: Teams mogen in plaats van uit 4, ook uit 3 spelers bestaan. 
Niveau 2: Wanneer er onduidelijkheid is over wie het veld moet verlaten, spelen de kinderen eenmaal Steen-Papier-Schaar. De verliezer verlaat het veld (dit is geen verplichte regel, maar een advies).
Vang-gooi beweging: er is onduidelijkheid over hoe deze beweging uitgevoerd moet worden. In de nieuwe spelregels wordt beschreven wat er WEL de bedoeling is, in plaats van wat NIET de bedoeling is.

 

Reeds eerdere aanpassingen:

- Bij niveau 4 is het toegestaan om te smashen.
- Bij niveau 5 blijven de reeds behaalde bonuspunten, voor 3 keer spelen, bij een dubbele fout gehandhaafd.
- Bij niveau 1 tot en met 4 is naast het gebruik van de veldafmeting van 6 x 4,5 meter ook toegestaan om de buitenste zijlijnen van een badmintonveld te gebruiken en een achterlijn te trekken op 4,5 meter gemeten vanaf de middenlijn.
- Bij niveau 5 en 6 is het toegestaan om de belijning van een badmintonveld te gebruiken. Dat wil zeggen de buitenste zijlijnen en de binnenste achterlijn.
- Daarnaast is het bij niveau 6 ook toegestaan om de buitenste zijlijnen en de buitenste achterlijn van een badmintonveld te gebruiken. Hierdoor kan er op een groter veld gespeeld worden ter voorbereiding op de C-jeugd.
- Een wedstrijd / toernooi wordt gestart met 4 spelers maar mag in geval van blessure uitgespeeld worden met minimaal 3 spelers. 

 

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.